TRIPS2021-01-29T09:01:39+00:00

TRIPS Docenten aan het roer van hun eigen ontwikkeling

Software voor docentontwikkeling
TRIPS is jouw persoonlijke gids naar betere docenten en leerlingresultaten. Deze slimme, data-informed webapplicatie geeft naast inzicht in schoolresultaten en praktische ondersteuning tijdens de gesprekscyclus ook concrete ontwikkel adviezen aan docenten, op basis van kunstmatige intelligentie.

Het dashboard

Dashboard TRIPS onderwijskwaliteit

Een compleet beeld van de schooldata

Ontwikkeld samen met docenten voor docenten is het persoonlijke dashboard van TRIPS de plek voor docenten om zelf hun professionele ontwikkeling inhoudelijk vorm te geven.

Door leerling resultaten, HRM- en feedback gegevens waaronder leerling enquêtes, lesobservaties, 360 graden feedback en zelfreflecties te combineren en inzichtelijk te maken verschaft TRIPS docenten de juiste handvatten om zelf de professionele ontwikkeling aan te pakken.

Eenvoudig inzicht in de laatste resultaten, automatische (trend) analyses en personalisatie van (trend) analyses creëren ruimte voor de docent om zelf aan de slag te gaan. Of in de woorden van onze gebruikers “Het dashboard maakt mij eigenaar van de gegevens”.

Het team dashboard

Inzicht in het team

Met het TRIPS – teamoverzicht bespaart de schoolleiding ontzettend veel tijd, inzicht krijgen in het functioneren van een team is nog nooit zo makkelijk geweest. Door de dashboards van de docenten in een team samengevat weer te geven zijn leidinggevenden in staat om direct te zien waar hulp nodig is.

Eenvoudig inzicht in de laatste resultaten, automatische (trend) analyses en personalisatie van (trend) analyses geeft de schoolleiding krachtige tools in handen om een team te ontwikkelen.

Samengevat door een gebruiker : “Ik kan nu in één blik zien waar in het team het goed, of slecht gaat en waar ik moet handelen.”

Het overzicht is ontwikkeld samen met en voor de schoolleiding en voldoet hierdoor precies aan de wensen en eisen.

Docenten ontwikkeling met TRIPS

Feedback verzamelen

School vragenlijst app Quest

TRIPS Quest

Met TRIPS Quest zijn docenten zelf in staat om relevante feedback op een snelle en makkelijke manier te verzamelen. Door zelf of samen met een collega om feedback te vragen bij leerlingen, collega’s en leidinggevende krijgen docenten zelf de instrumenten in handen om aan de slag te gaan met de professionele ontwikkeling vanuit alle invalshoeken! Om een uniform beeld te verzamelen is de grootste zorg besteed aan de aansluiting tussen de leerling-enquêtes en de lesobservaties. Personaliseren kan altijd!

Meer over Quest

Explore

Docenten verkrijgen zelf inzicht in de schooldata

Met TRIPS – Explore kan iedereen binnen 5 minuten krachtige en veelduidende visualisaties opstellen. Door de verzamelde data te verkennen kunnen gebruikers zelf duidelijke indicatoren voor effectief handelen ontdekken. Van deze indicatoren kunnen gemakkelijke de, door kunstmatige intelligentie gevonden, oorzaken en gevolgen opgevraagd worden om zo een duidelijk ontwikkeltraject te vormen.

Vind je een visualisatie belangrijk om langdurig te monitoren? Sla deze dan direct op in je eigen of team dashboard!

Analyse schooldata

Guide

Gesprekscyclus organiseren TRIPS

Data informed gesprekken

Alle informatie in TRIPS staat in het teken van het voeren van “Het goede gesprek”. Met TRIPS -Guide wordt dit een stuk eenvoudiger. Docenten en collega’s kunnen zelf punten aandragen waarover zij in gesprek willen of het formulier van de school volgen. Eerder gemaakte visualisaties kunnen gebruikt worden om het onderbuikgevoel zo concreet mogelijk te maken. Door afspraken en meetpunten tijdens het gesprek in te plannen maakt TRIPS een compleet docent ontwikkelings- dossier.

De TRIPS demo proberen?

Zelf aan de slag? We maken graag een afspraak om samen in een kwartiertje, online de demo te doorlopen. In het formulier hieronder kan je aangeven op welk moment dat u het beste uit zou komen. Als je liever zelf TRIPS wilt bekijken kun je dit veld leeg laten. We sturen je dan graag een TRIPS demo inlog toe. Niets ontvangen? Controleer je spambox. We proberen altijd binnen een dag gereageerd te hebben.

  Software voor docentontwikkeling

  Hoe scholen TRIPS ervaren

  De Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA)

  MSA geeft docenten meer professionele ruimte door verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie te leggen. Wij willen laten zien dat we de docent als professional serieus nemen en daadwerkelijk inhoud geven aan professionele ruimte.

  Berry Bock MSA Onderwijs

  Berry Bock
  Directeur Centraal Bureau MSA

  Gebruikerservaring- Montessori AmsterdamGebruikerservaring -MSA
  Succesverhaal bekijken

  Met TRIPS geef jij jouw medewerkers en jouw organisatie de gereedschappen om aan de slag te gaan met professionele ontwikkeling.

  Plan een adviesgesprek