Succesverhalen – Panta Rhei2017-11-10T12:09:50+00:00

Succesverhaal: Professionele gesprekscyclus

Scholengemeenschap Panta Rhei

Gesprekscyclus Panta Rhei

Met veel plezier kijk ik, zowel terug als vooruit, op ons traject met betrekking tot het invoeren van de resultaatgesprekken.

Langzamerhand komen deze gesprekken in mijn organisatie tot stand en zonder jullie expertise en hulp was dat niet gebeurd. Zoals jullie weten vervangen deze resultaatgesprekken de huidige functioneringsgesprekken. Dit is niet alleen een andere benaming, maar veel meer het breken met een bestaande cultuur. Naar mijn mening zijn functioneringsgesprekken op zich voor het geven van persoonlijke aandacht en het groeien in kwaliteit wel degelijk van belang. Het meer verantwoordelijk maken van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling vraagt echter om een ander soort gesprek. Volgens mij zal daarom onze onderwijskwaliteit nog beter worden als we de resultaatgesprekken breed hebben ingevoerd.

Jullie software, TRIPS, zorgt ervoor dat er inzicht wordt verkregen in de resultaten die elke individuele docent boekt in zijn docentschap en persoonlijke ontwikkeling. Zo vangen jullie de leerlingenenquêtes, de gegeven cijfers, het verzuim en de resultaten van collegiale visitaties in een overzichtelijk format, waardoor er trends zichtbaar worden. Deze trends vormen de basis voor een goed lopend resultaatgesprek, des te meer omdat wij onze collega’s zelf als eerste hun eigen analyse daarop laten maken. Het huidige programma geeft al de nodige managementinformatie, maar ik ben ervan overtuigd dat door de doorontwikkeling dat in de toekomst nog meer het geval zal zijn.

Bert de Weerd Panta Rhei Onderwijs

Bert de Weerd
Bestuurder / algemeen directeur at Scholengemeenschap Panta Rhei

Met TRIPS geef jij jouw medewerkers en jouw organisatie de gereedschappen om aan de slag te gaan met professionele ontwikkeling.

Let’s talk