Explore2021-01-29T15:24:11+00:00

Explore zorgt voor eenvoudige data-analyses

Software voor docentontwikkeling
Met Explore kan iedereen binnen 5 minuten krachtige en veelduidende visualisaties opstellen. Alle data uit elk gebruikt systeem wordt automatisch opgehaald, verzameld en berekend waar nodig. Geen dubbele administratie of tijdverlies aan handmatig monnikenwerk.

Onze visie

Bestaande data benutten

Er wordt ontzettend veel data verzameld door scholen, waar veel nieuwe inzichten uit gehaald kunnen worden. Onderzoek toont aan dat scholend die structureel met data onderzoek doen naar hun eigen onderwijskwaliteit, beter scoren dan scholen die dat niet doen. De data worden echter niet overal optimaal benut. De voornaamste reden is dat de data verspreid staan over verschillende systemen . Het kost veel tijd en moeite om alles naast elkaar te leggen en berekeningen over te doen. Dat kan beter!

Met Explore wordt het mogelijk gemaakt om in enkele minuten visualisaties te maken met alle (ja echt, alle) data die op een school aanwezig is. Zo verspil je geen tijd aan saai monnikenwerk om data inzichtelijk te maken, maar aan het leuk deel: analyseren en onderzoek doen hoe jouw onderwijs nog beter kan.

Data in Explore

Automatische verzameling

TRIPS verzamelt automatisch álle data uit de bronsystemen die een school gebruikt om data in te administreren en op te slaan. Dit zijn bijvoorbeeld leerlingvolgsystemen of online excel bestanden. In Explore komen al deze gegevens samen in één dashboard. Vanuit hier kunnen alle benodigde visualisaties gemaakt worden om onderzoek te doen en inzicht te geven. Het invoeren van gegevens blijft in de oorspronkelijke systemen, daar verandert niets aan. Wel zo makkelijk!

Elke nacht worden nieuwe gegevens uit de bronsystemen in Explore verwerkt. Hierdoor is de data altijd up-to-date en is er continu zicht op de laatste analyses en opbrengsten. Er kan dus real time aan de knoppen gedraaid worden zodra er nieuwe inzichten beschikbaar zijn.

Nieuwe inzichten

.

.

Algoritmes koppelen data

Platte gegevens zijn vaak onvoldoende om de juiste analyses te maken. Er is een combinatie van data nodig om bepaalde inzichten boven water te krijgen. Denk in het primair onderwijs bijvoorbeeld aan een eindtoets, leerlingkenmerken en de doelen van de school. Wanneer ben je tevreden met de resultaten en wanneer niet? Daar is een koppeling van deze drie bronnen voor nodig. In Explore worden daarom algoritmes gebruikt om de verschillende gegevens automatisch te koppelen.

Analyses op elk niveau

De gegevens kunnen daarnaast op diverse niveau’s geaggregeerd worden, bijvoorbeeld op leerling-, groep-, leerjaar-, bouw-, school- of bestuursniveau. Zo kunnen vergelijkingen gemaakt worden op alle lagen. Alle beschikbare data kan hiervoor worden gebruikt, het is bijvoorbeeld mogelijk om de absenties of tevredenheid te vergelijken met de opbrengsten. Bij deze vergelijkingen kunnen niet alleen gegevens van de huidige status gebruikt worden, maar er kunnen ook trendanalyses over voorgaande jaren worden opgesteld.

.
..

data-ondersteund ontwikkelen

.

De TRIPS demo proberen?

  Vraag hiernaast de demo aan

  Zelf aan de slag? We maken graag een afspraak om samen in een kwartiertje, online de demo te doorlopen. In het formulier hieronder kan je aangeven op welk moment dat u het beste uit zou komen.

  Niets ontvangen? Controleer je spambox. We proberen altijd binnen een dag gereageerd te hebben.

  Software voor docentontwikkeling

  Hoe scholen TRIPS ervaren

  De Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA)

  MSA geeft docenten meer professionele ruimte door verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie te leggen. Wij willen laten zien dat we de docent als professional serieus nemen en daadwerkelijk inhoud geven aan professionele ruimte.

  Berry Bock MSA Onderwijs

  Berry Bock
  Directeur Centraal Bureau MSA

  Gebruikerservaring- Montessori AmsterdamGebruikerservaring -MSA
  Succesverhaal bekijken

  Met TRIPS geef jij jouw medewerkers en jouw organisatie de gereedschappen om aan de slag te gaan met professionele ontwikkeling.

  Plan een adviesgesprek