Gebruikerservaring | Succesverhaal – Berry Bock MSA2020-05-04T12:32:06+00:00

Docenten krijgen meer professionele ruimte door de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie te leggen

Berry Bock, directeur | Centraal Bureau MSA

Docenten krijgen meer professionele ruimte door de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie te leggen

“Wij willen laten zien dat we de docent als professional serieus nemen en daadwerkelijk inhoud geven aan professionele ruimte”, zegt Berry Bock, directeur centraal bureau MSA. In een nieuw personeelsbeleid leggen we daarom verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie. De spil waar dit nieuwe personeelsbeleid om draait is een nieuw functiebouwwerk. Hierin beschrijven we de docentfuncties op de dimensies: beroepskwaliteit, samenwerken en professionaliseren. Een persoonlijk ontwikkelarrangement en de gesprekcyclus zijn de gereedschappen die de ontwikkeling van docenten en van de school met elkaar te verbinden.

Bij docenten is persoonlijke ontwikkeling altijd gekoppeld aan goed zijn en goed blijven in je vak. Om beter te worden in de klas, kunnen docenten niet zonder reflectie op hun handelen. Samen met de leidinggevende doorgrondt de docent tijdens een inhoudelijk goed voortgangsgesprek de kwaliteit van lesgeven en samenwerking hierbij. Daarvoor is veel informatie nodig.

MSA werkt nauw samen met de specialisten van TRIPS om informatie die er toe doet boven water te krijgen. TRIPS helpt ons bij het digitaal genereren van leerling enquêtes, het digitaal verwerken van klasbezoeken en het beoordelen van rendementen. Dit gebeurt op basis van data die uit Magister worden getrokken. De jongens van TRIPS toveren met algoritmen en presenteren de informatie in een strakke en transparante cockpit. Wat helemaal mooi is, is dat ze met behulp van kruistabellen in staat zijn de correlatie of samenhangen tussen de mening van de leerlingen, het lesgeven en de rendementen te laten zien. En dan heb je wat.

Montessori Scholengemeenschap Amsterdam
Linkedin pagina

Met TRIPS geef jij jouw medewerkers en jouw organisatie de gereedschappen om aan de slag te gaan met professionele ontwikkeling.

Let’s talk